Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ..

Έλληνας γεννιέσαι…

Πράγματι είναι εξαιρετικά δύσκολο να φέρει στα κύτταρά του ένας λαός, πλην του περιούσιου δικού μας, αυτό το γονιδιακό πλούτο.

Πού να βρουν οι άλλοι το γονίδιο της μαγκιάς – κλανιάς, του τσαμπουκά πάντα εναντίον του αδύναμου σε συνδυασμό με το γλείψιμο στους δυνατούς …

Το γονίδιο της λαμογιάς, που το ονομάζουμε με καμάρι «ευρηματικότητα των Ελλήνων», της κλεψιάς και της απάτης που το λέμε «άρπαξε να φας και κλέψε νάχεις»…

Το γονίδιο της θρησκοληψίας και του πουριτανισμού σε συνδυασμό με τη λατρεία της κλειδαρότρυπας …

Το γονίδιο της ξενοδουλείας σε αγαστή συνεργασία με το γονίδιο της ξενοφοβίας ..

Το γονίδιο της αμορφωσιάς σε συνδυασμό με το μίσος απέναντι σε κάθε τι καινούργιο και ζωντανό..

Το γονίδιο της τεμπελιάς, της φραπεδιάς , της ξάπλας στην καφετέρια ενώ φτάσαμε τα τριάντα και μας ταΐζει ακόμα η μαμά μας, αφού περιμένουμε την καλή τη δουλειά στο Δημόσιο και αποκλείεται να δουλέψουμε σε δουλειές που κάνουν οι βρωμιάρηδες οι ξένοι, που μας τρων και τις δουλειές …

Το γονίδιο του ωχαδελφισμού και του «έλα μωρέ και τί έγινε»..

Ακόμα και αυτό το πολυθρύλητο γονίδιο του «filotimo» χαρακτηρίζει ενέργειες και πράξεις που σε άλλους λαούς είναι αυτονόητες μέσα στα πλαίσια της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης

…δεν γίνεσαι ποτέ…

Πράγματι χρειάζεται μεγάλος κόπος για να γίνεις ένας από μας.

Χρειάζεται προσπάθεια να καταπατάς, αφού κάψεις, τα δάση για να χτίσεις το παράνομο εξοχικό σου, να χτίζεις πάνω στο κύμα λαδώνοντας πολεοδομίες..

Χρειάζεται κόπος να πετάς τα σκουπίδια σου παντού, να βρωμίζεις ποτάμια και θάλασσες, να εξοντώνεις ζώα και πουλιά μιας και έχεις το ευγενές χόμπυ του κυνηγιού..

Να κρεμάς, βασανίζεις και φολιάζεις τα αδέσποτα..

Να παρκάρεις το καγιέν σου πάνω σε διαβάσεις πεζών και αναπήρων, πάνω στα πεζοδρόμια και να πλακώνεις και στο ξύλο όποιον μαλάκα πεζό σου κάνει παρατήρηση..

Να ζεις με δανεικά και να διασκεδάζεις πρώτο τραπέζι πίστα, με υποχρεωτική ανάβαση στο τραπέζι με σκοπό το τσιφτετέλι, του κάθε ξέκωλου που συνοδεύει τον κάθε κοιλαρά πούχει φράγκα..

Να είναι το όνειρο των αγοριών να γίνουν πορτιέρηδες σε σκυλάδικο και των κοριτσιών να γίνουν μοντέλες ..

Να κάνεις εθνικό πρότυπο ένα ανοργασμικό πουτανάκι , επειδή γύρισε μια άθλια τριτοκοσμική τσόντα, που περιείχε όμως γιακούζι και Ντομ Περινιόν σαμπάνια..

Να γίνεσαι έρμαιο άθλιων δημοσιογράφων, κρατικοδίαιτων και οσφυοκαμπτών της εξουσίας που κατευθύνουν τη ζωή σου..

Να ψηφίζεις άθλιους απατεώνες πολιτικούς που τους βρίζεις νυχθημερόν αλλά και ελπίζεις ότι θα διορίσουν το δικό σου παιδί και όχι του γείτονα στο Δημόσιο..

….το αίμα σου θα χύσουμε γουρούνι Αλβανέ!

Μια κοινωνία φοβική και ζηλόφθονη για ό,τι πετυχαίνει και κατακτά ο διπλανός, δημιουργεί εχθρούς και εκεί που δεν υπάρχουν γιατί έτσι δικαιώνει τη μίζερη ύπαρξή της μέσα απ΄το μίσος.

Ποιος ασχολείται άλλωστε με τον περιούσιο ελληνικό λαό εκτός από μας ;

Ki οσο για τον ανωνυμο φιλο που σχολιασε,οχι το κειμενο,αλλα το ατομο μου..θα σουν πιο πειστικος αν απαντουσες με επιχειρηματα,πανω στα οσα γραφτηκαν εδω..η δηθεν οργη σου δεν μας αφορα εαν δε συνοδευεται τουλαχιστον απο καποια λογικοφανη σχολια..